Notícies d’actualitat

27/03/2017

EL SECTOR FUNERARI ES REUNEIX PER RETRE L’HOMENATGE ANUAL AL SEU PATRÓ SANT JOSEP D’ARIMATEA

L’empresa municipal de serveis funeraris de Reus agafa el relleu de Funerària de Terrassa com a amfitriona de la celebració

Homenatge anual Sant Josep d'Arimatea Reus 2017Funerària de Terrassa ha participat aquest 24 de març a la commemoració que s’organitza de manera anual per tal de retre homenatge a Sant Josep d’Arimatea, patró del món funerari. L’empresa municipal de serveis funeraris de Reus ha estat l’organitzadora de l’esdeveniment.

La programació d’actes ha començat amb una missa a l’Església Prioral de Sant Pere, seguida d’una visita guiada pel centre històric de Reus. El programa s’ha tancat amb la recepció oficial a l’Ajuntament i un dinar de germanor.

Funerària, que va estar l’amfitriona de la celebració l’any 2016, ha cedit el relleu per a aquest 2017 a Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. L’homenatge que va organitzar Terrassa també va tenir un marcat caire cultural. L’acte central va ser una visita guiada a la Seu d’Ègara.

Informació relacionada:
Serveis funeraris Reus i Baix Camp

 

20/03/2017

EL COMPLEX FUNERARI MUNICIPAL ESTRENA UN NOU PAS ELEVAT PER FACILITAR L’ACCÉS EN TRANSPORT PÚBLIC A LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

L’actuació facilitarà l’accés al recinte, especialment a les persones usuàries de cadires de rodes

Pas elevat al complex funerari municipalEl complex funerari municipal estrena un nou pas de vianants elevat, que permetrà a les persones que arriben a Funerària en transport públic des de Terrassa accedir de manera més còmoda a les instal·lacions.

L’actuació de l’Oficina tècnica per a la promoció de l’accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa corregeix el desnivell que existia fins ara i facilita el desplaçament en cadira de rodes a l’hora de creuar el pas de vianants de l’accés des del pont.

Funerària de Terrassa té previst iniciar pròximament l’adaptació de la zona arbrada interior, actualment de sorra, mitjançant una nova pavimentació que completarà l’actuació de cara a millorar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda, i, especialment, de les persones usuàries de cadires de rodes.

L’empresa municipal, continuant amb la línia de reforç de l’accessibilitat dels col·lectius amb capacitats diverses, procura en tot moment implementar millores que puguin eliminar barreres físiques, com passeres, rampes o voreres més amples. També treballa en la línia d’integració de col·lectius amb dificultats sensorials. Durant l’últim trimestre del 2016, va portar a terme millores del temple multiconfessional, amb la incorporació d’un sistema de so per la millora de l’audició de les persones usuàries d’audiòfons. L’any passat també es va posar en marxa un nou servei d’interpretació en llengua de signes.

En el moment actual, Funerària ha fet, de manera coordinada amb l’Oficina tècnica per a la promoció de l’accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, una valoració dels lavabos adaptats del tanatori. L’empresa municipal portarà a terme durant els pròxims mesos obres de millora d’aquestes instal·lacions, per incorporar noves funcionalitats, i està estudiant la possibilitat de fer extensives aquestes actuacions als lavabos de l’entrada del cementiri i del crematori.

 

14/03/2017

EL 15È CICLE “EL CINEMA I LA MORT” ARRIBA A TERRASSA

Cada entrada comportarà la donació d’un euro, que es destinarà al centre local de distribució d’aliments El Rebost

Imatge del 15è cicle "El cinema i la mort"Funerària de Terrassa ha programat quatre noves pel·lícules per la quinzena edició del cicle “El cinema i la mort”.

El Cinema Catalunya acollirà les projeccions, que tindran lloc durant quatre dimarts consecutius a partir del 28 de març. Per tal d’afavorir l’assistència oferint diverses alternatives horàries, cada pel·lícula es projectarà en doble sessió, a les 7 de la tarda i les 10 de la nit.

El cicle comença el 28 de març amb la projecció d’”El nuevo Nuevo testamento”, una sàtira belga de l’any 2015 dirigida per Jaco Van Dormael i protagonizada per Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Marco Lorenzini, Yolande Moreau i Catherine Deneuve, entre d’altres.

La programació continua el 4 d’abril amb l’estatunidenc “Bernie”, de Richard Linklater, protagonitzada per Jack Black, Shirley MacLaine i Matthew McConaughey.

“Truman” continua el cicle el dimarts 11 d’abril. La pel·lícula, dirigida l’any 2015 per Cesc Gay, compta amb les interpretacions protagonistes de Ricardo Darín i Javier Cámara.

“El hombre más enfadado de Brooklyn” completa el programa, i es projectarà el 18 d’abril com a tancament del cicle. Protagonitzada per Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage i Melissa Leo, va estar dirigida per Phil Alden Robinson l’any 2014.

Funerària de Terrassa ofereix el cicle “El cinema i la mort” des de l’any 2003. Aquest cicle de cinema pretén ajudar a normalitzar l’acceptació i el tractament de la mort i apropar-nos a aquest tema, que culturalment sovint encara es considera tabú. Les projeccions es fan al Cinema Catalunya.

Des de l’any 2014, les entrades, que es poden recollir al Cinema Catalunya a partir del dimecres anterior a cada projecció de 18 a 22 hores, comporten la donació d’un euro, que es destina al centre local de distribució d’aliments El Rebost.

Informació relacionada:
15è cicle El cinema i la mort

 

06/03/2017

FUNERÀRIA DE TERRASSA ACTUALITZA LA SEVA DENOMINACIÓ SOCIAL

El canvi fa coincidir el nom comercial amb la raó social

Logotip de Funerària de TerrassaFunerària de Terrassa canvia la seva raó social. L’empresa municipal, la denominació social de la qual havia estat fins al moment Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa, S.A., passa dir-se Funerària de Terrassa, S.A. de manera oficial.

El canvi està lligat a una segona fase de l’estratègia iniciada l’any 2014 amb l’objectiu de posar en valor les actuacions que Funerària du a terme per i per a la ciutat, i que es va iniciar amb el canvi de la identitat corporativa. Aquesta revisió va potenciar el nom de l’empresa com a element comunicatiu, ja que el va integrar gràficament dintre del logotip.

L’objectiu de l’actuació de canvi de nom és fer visible el vincle intrínsec de Funerària amb la ciutat de Terrassa. En aquesta línia, Funerària està preparant diferents accions per a donar a conèixer el compromís que Funerària, com a empresa pública de serveis, té amb la ciutat. Aquest compromís amb el servei, amb la qualitat, amb els preus, amb el patrimoni, amb el medi ambient i amb l’accessibilitat s’extrapola de manera implícita als terrassencs i terrassenques. Funerària treballa per i per a Terrassa, i per això reinverteix en la ciutat i la ciutadania els seus excedents econòmics, col·labora amb diferents col·lectius per a la integració social i treballa amb uns alts estàndards de qualitat i una evident vocació de servei. L’objectiu és donar en tot el moment la millor atenció possible a les famílies des dels criteris i valors del servei públic.

L’evolució de la denominació

El 31 d’agost de 1965 es va constituir la societat anònima Funerària egarense, S.A. per un període de 35 anys. El 25 de març de 1998 va passar a ser una societat mercantil de durada indefinida amb capital íntegrament municipal. Aquesta denominació es va mantenir fins l’any 2009, moment en el que va passar a denominar-se “Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa, S.A.”. El 21 de desembre de 2016, en Junta General Extraordinària, es va aprovar el canvi de denominació social, i l’empresa municipal va adoptar l’actual nom de “Funerària de Terrassa S.A.”.

 

13/02/2017

COMENÇA EL PRIMER CURS DE FORMACIÓ OCUPACIONAL EN TANATOPRÀXIA SUBVENCIONAT PEL SOC A CATALUNYA

L’Ajuntament ha impulsat aquesta iniciativa a través de les empreses Foment i Funerària de Terrassa

Inauguració del curs de tanatopràxia 13/02/2017El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, i el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, han donat el 13 de febrer la benvinguda a les persones participants en el curs de formació en tanatopràxia impulsat per l’Ajuntament a través de les empreses municipals Foment de Terrassa i Funerària de Terrassa.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a les 4 de la tarda, Sàmper i Vega han destacat la importància d’aquesta proposta pionera. L’alumnat, format majoritàriament per dones, també ha volgut expressar la seva satisfacció de poder formar part d’una formació en tanatopràxia amb una acreditació reconeguda.

Informació relacionada:

Cursos de formació ocupacional

 

17/01/2017

FUNERÀRIA DE TERRASSA I FOMENT DE TERRASSA PROMOUEN LA CREACIÓ DEL PRIMER CURS DE FORMACIÓ OCUPACIONAL EN TANATOPRÀXIA SUBVENCIONAT PEL SOC A CATALUNYA

La iniciativa referma el compromís de l’Ajuntament de Terrassa amb l’impuls de la formació al llarg de la vida

Façana del tanatori municipalL’Ajuntament de Terrassa, a través de les empreses municipals Foment de Terrassa i Funerària de Terrassa, presenta com a novetat en el catàleg d’accions formatives en àrees prioritàries previstes per a l’any 2017 un curs de formació ocupacional en tanatopràxia. Es tracta d’un fet singular, ja que aquesta és la primera vegada que el SOC presenta una formació ocupacional en aquest sector, i l’Ajuntament de Terrassa n’ha aconseguit l’atorgament. La iniciativa també és pionera en Catalunya.

La tanatopràxia és el conjunt de tècniques practicades per aconseguir aturar, temporalment o de manera definitiva, el procés de descomposició d’un cadàver, així com les operacions de tanatoplàstica, que tenen la finalitat de donar un aspecte vital i no traumàtic de la mort.

El curs, que ofereix un total de 15 places i s’adreça de manera prioritària a persones treballadores en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació, va adreçat a l’obtenció del certificat de professionalitat en l’especialitat de tanatopràxia, amb nivell de qualificació professional 3, i té una durada de 560 hores. La formació inclou un mòdul de pràctiques professionals no laborals, de 160 hores, que es desenvoluparà a empreses del sector funerari amb les que se signaran convenis de col·laboració.

Informació relacionada:

Cursos de formació ocupacional

Inscripció a accions formatives organitzades pel Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa

 

16/01/2017

FUNERÀRIA DE TERRASSA PARTICIPA EN LA TRENTA-SETENA EDICIÓ DE FITUR

L’Associació de Funeràries i Cementiris Municipals presenta el projecte “Cementerios Vivos” a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

"Cementerios Vivos"L’empresa municipal Funerària de Terrassa participa en la trenta-setena edició de FITUR com a membre de l’Asociación Nacional de Entidades y Empresas Municipales de Servicios Funerarios y de Cementerios (AFMC). Amb la presència a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, que enguany té lloc entre els dies 18 i 22 de gener, l’associació vol donar a conèixer el projecte “Cementerios vivos” al sector turístic i al públic en general. El punt d’informació de la campanya estarà ubicat a l’estand 7C10 del pavelló 7 d’IFEMA Feria de Madrid.

“Cementerios Vivos” és una proposta turística i cultural que pretén mostrar una alternativa diferent i enriquidora de turisme, fent difusió de la part amagada dels cementeris i potenciant el descobriment de tot el que ens pot sorprendre i no coneixem d’aquests espais.

Més informació:

Projecte “Cementerios Vivos”

Los cementerios españoles presentan su oferta turístico-cultural por primera vez en FITUR

 

16/11/2016

FUNERÀRIA DE TERRASSA SUMA ACTUACIONS PER FER DEL COMPLEX FUNERARI UN LLOC MÉS ACCESSIBLE PER A TOTHOM

Les iniciatives refermen el compromís de Funerària amb la millora de l’accessibilitat dels diferents col·lectius

Logo bucle magnètic per a audiòfonsEl temple del cementiri municipal de Terrassa estrena aquesta tardor un nou sistema de so alternatiu, que permet millorar l’audició de les persones usuàries d’audiòfons durant les cerimònies. La tecnologia, consistent en un adaptador de bucle magnètic, està dissenyada per a convertir la sortida d’un amplificador en un senyal específic pels audiòfons configurats en la posició T (telebobina). A l’entrada del temple s’ha instal·lat una senyalització específica per informar els usuaris de l’existència de la tecnologia, i perquè sàpiguen que poden adaptar els seus dispositius a la posició T quan hi accedeixin.

La solució, que compleix l’estàndard internacional IEC 60118-4, permet a les persones portadores d’audiòfons que estan dintre del perímetre d’influència rebre de manera clara, amb un volum adequat, i sense reverberació ni soroll de fons, el senyal procedent del bucle. En el cas del temple, el perímetre integra tota la zona de bancs de l’auditori. Les persones amb implants coclears també es poden beneficiar de la tecnologia de bucle magnètic.

Seguint aquesLogo llenguatge de signesta línia, que aposta per la integració de col·lectius amb diversitats sensorials, l’empresa municipal ofereix, des del mes d’octubre, la possibilitat de complementar les cerimònies de comiat de difunts amb un servei d’interpretació en llengua de signes.

Aquestes iniciatives parteixen de la voluntat de Funerària de millorar l’accessibilitat de les persones amb diversitats sensorials, eliminar barreres de comunicació i optimitzar la integració del col·lectiu amb dificultats auditives.

Més informació:
Accessibilitat

 

02/11/2016

EL CEMENTIRI MUNICIPAL REP PROP DE 60.000 VISITANTS DURANT LA CAMPANYA DE TOTS SANTS

El programa especial d’actes de la festivitat ha tingut una bona acollida entre el públic assistent

El cementiri munPunt d'actuació musical 1 de novembre de 2016icipal de Terrassa ha acollit prop de 60.000 persones durant la campanya de Tots Sants 2016. El dia més concorregut ha estat l’1 de novembre, amb més de 16.000 visitants. L’afluència aquest any ha estat esglaonada, concentrant-se la majoria de visites a partir del dissabte 29 d’octubre.

Facilitats d’accés i desplaçament
El dispositiu de reforç dels accessos al recinte ha funcionat de manera òptima. Funerària ha habilitat la zona est del complex funerari com a aparcament, aconseguint doblar pràcticament l’oferta de places d’estacionament per a vehicles. L’empresa municipal ha obert també dos accessos per a vianants, que han facilitat l’entrada al recinte a les persones que han arribat caminant i als usuaris de l’ampliació de l’aparcament. Per la seva part, l’autobús especial gratuït que Funerària ha posat a disposició de la ciutadania per accedir al recinte en transport públic ha tingut prop de 1.700 usuaris. L’autobús ha fet el recorregut de la L1 des de l’Estació del Nord fins al cementiri.

Durant els dies de més afluència de visitants, Funerària ha posat a la disposició de les persones amb dificultats de mobilitat un vehicle adaptat per al transport a dins del cementiri. El vehicle ha acompanyat les persones que així ho han necessitat fins a les sepultures i les ha tornat a recollir per deixar-les novament a l’entrada del recinte una vegada acabada la visita. i Seguint la línia que aposta per la millora de l’accessibilitat dels diferents col·lectius, el dia 1 de novembre Funerària també ha posat a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït, amb reserva prèvia, de recollida domiciliària.

Bona acollida del programa d’activitats
El programa especial d’actes que ha programat Funerària de Terrassa per al dia de Tots Sants ha tingut una bona acollida. Durant el matí, s’han habilitat dos punts d’actuació musical per acompanyar la visita al cementiri, un a la zona del temple multiconfessional, amb un trio de corda, i un altre a la plaça de Tots Concert de Tots Sants 2016Sants, amb un conjunt de jazz. Durant el dia, s’han dut a terme les cerimònies de record a les persones difuntes previstes al programa, i els visitants han pogut gaudir de l’últim dia d’exhibició al cementiri de l’exposició “Escultures per a l’eternitat”, que Funerària ha organitzat conjuntament amb el Museu de Terrassa.

L´últim acte del programa d’activitats ha estat el tradicional concert de Tots Sants, que aquest any ha anat a càrrec de la formació L’Incantari. “Música per al gran viatge” és un recital integrat per cants d’acompanyament dels passos de la vida, tal com s’expressen a diferents cultures del món. El públic ha valorat de manera molt positiva l’activitat. Com a tancament de la jornada, Funerària ha ofert als assistents una xocolata amb melindros, que han pogut degustar en finalitzar l’actuació.

Nova convocatòria de visita guiada
Una de les activitats del programa d’actes més valorades per part dels visitants ha estat la visita guiada que Funerària va organitzar juntament amb el Museu de Terrassa el passat 23 d’octubre al voltant de l’exposició “Entrada del cementiri l'1 de novembre de 2016Escultures per a l’eternitat”. L’activitat va comptar amb la participació de 40 persones, el nombre màxim de places previstes.

Valorant l’èxit de participació i les demandes rebudes, Funerària té previst programar una visita guiada als grups escultòrics inclosos a l’exposició durant les pròximes setmanes. L’empresa municipal organitza, juntament amb el Museu de Terrassa, recorreguts comentats pel cementiri municipal de manera periòdica durant l’any. Les visites, que són gratuïtes, estan conduïdes per personal educatiu del Museu de Terrassa. Les persones interessades a participar-hi, poden trucar al telèfon gratuït 900 268 268 per tal de fer la inscripció. L’aforament és limitat.

Itinerància de l’exposició “Escultures per a l’eternitat”
La mostra “Escultures per a l’eternitat”, que Funerària ha organitzat de manera conjunta amb el Museu de Terrassa, s’ha pogut visitar al cementiri municipal fins a l’1 de novembre. L’exposició es podrà veure pròximament a altres punts, ja que el Museu de Terrassa organitza la seva itinerància per diferents equipaments de la ciutat. Al web del Museu http://www.terrassa.cat/exposicions-itinerants es poden consultar els detalls sobre dates i espais per visitar la mostra, que convida a tothom a conèixer els grups escultòrics exempts del cementiri municipal, i aplega informació sobre les obres, els artistes i la tècnica.

Més informació:
Tots Sants 2016
Visites guiades
Exposicions itinerants (Museu de Terrassa)

 

23/10/2016

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ “ESCULTURES PER A L’ETERNITAT”

L’activitat forma part del programa especial d’actes de la festivitat de Tots Sants

Visita guiada Tots Sants 2016La Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa ha programat per a aquest diumenge 23 d’octubre una visita guiada al cementiri municipal. L’activitat forma part del programa especial d’actes commemoratius de la festivitat de Tots Sants.

La visita s’ha concebut al voltant de l’exposició “Escultures per a l’eternitat” que Funerària ha organitzat conjuntament amb el Museu de Terrassa. La mostra, que es pot visitar a l’entrada del cementiri fins a l’1 de novembre, convida a tothom a conèixer els grups escultòrics exempts del cementiri municipal, i aplega informació sobre les obres, els artistes i la tècnica.

L’activitat ha començat amb la visita comentada a l’exposició. Seguidament, s’ha fet un recorregut pel cementiri per conèixer en el seu entorn l’obra escultòrica. La visita ha tingut una duració aproximada de 90 minuts, i ha comptat amb la participació d’unes 40 persones, el total de places disponibles. El guiatge ha estat realitzat per personal didàctic del Museu de Terrassa.

Funerària organitza recorreguts comentats pel cementiri municipal de manera periòdica durant l’any. Les visites, que són gratuïtes, estan conduïdes per personal educatiu del Museu de Terrassa. Les persones interessades a participar-hi, poden trucar al telèfon gratuït 900 268 268 per tal de fer la inscripció. L’aforament és limitat.

Més informació:

Visita guiada Tots Sants 2016
Tots Sants 2016
Visites guiades

 

30/08/2016

EL CEMENTIRI MUNICIPAL ESDEVÉ ESCENARI D’UNA SÈRIE DE TELEVISIÓ

L’equipament ha acollit la gravació aquest mes d’agost

Gravació "El Crac" 30/08/2016El Cementiri municipal ha acollit  el 30 d’agost la gravació d’una seqüència de la segona temporada de la sèrie de TV3 “El Crac”. La seqüència, interpretada per l’actor Lluís Soler, forma part d’un episodi de la segona temporada de la sèrie, que està escrita, dirigida i protagonitzada per Joel Joan.

El complex funerari ha estat escenari els últims anys d’altres rodatges i gravacions. El bon manteniment de les instal·lacions i la bellesa de les zones enjardinades fan que la ubicació sigui adient per a la realització de diferents tipus de produccions audiovisuals.

Funerària de Terrassa dedica especial atenció al fet que aquestes accions no interrompin en cap moment el normal funcionament de l’equipament. Per a Funerària també és prioritari garantir la preservació de la intimitat de les famílies, respectar el descans dels difunts i la privacitat de les sepultures.

 

02/08/2016

FUNERÀRIA I FOMENT SIGNEN UN CONVENI DE PRÀCTIQUES

Funerària ha acollit una estudiant durant els mesos de juny i juliol

Diploma práctiques Foment de TerrassaLa Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa SAU ha signat amb Foment de Terrassa SA un conveni de col·laboració per a la formació pràctica en centres de treball d’una estudiant del certificat de professionalitat “Confecció i publicació de pàgines web” (IFCD0110). L’estudiant ha completat a Funerària, durant els mesos de juny i juliol del 2016, les 84 hores de la part pràctica de la seva formació.

En finalitzar el conveni, Funerària de Terrassa ha rebut un diploma per part del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya. El diploma reconeix el compromís social amb la tasca de formar treballadors i treballadores amb qualificació en un entorn de treball especialment adient per a les pràctiques de formació professional.

Més informació: Ocupació

 

03/07/2016

FUNERÀRIA DE TERRASSA ORGANITZA UNA VISITA GUIADA AL CEMENTIRI MUNICIPAL AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA MAJOR DE TERRASSA

Les visites estan organitzades conjuntament amb el Museu de Terrassa

Temple del CementiriFunerària de Terrassa ha organitzat, juntament amb el Museu de Terrassa, una visita guiada al Cementiri Municipal amb motiu de la celebració de la Festa Major de Terrassa. Com altres anys, s’ha programat pel diumenge de festa major, que aquest 2016 ha estat el 3 de juliol, a les 11 del matí. El punt de trobada ha estat el centre d’atenció al visitant, a l’entrada del recinte del cementiri.

Funerària organitza visites guiades al cementiri municipal de manera periòdica durant l’any. Les visites, que són gratuïtes, estan conduïdes per personal educatiu del Museu de Terrassa. Les persones interessades a participar-hi, poden trucar al telèfon gratuït 900 268 268 per tal de fer la inscripció. L’aforament és limitat.

Més informació: Visites guiades

 

22/06/2016

EL CEMENTIRI MUNICIPAL AVALUA L’ESTAT DE LES TEULADES DELS NÍNXOLS AMB UN DRON

Aquesta tecnologia facilita l’observació i avaluació d’elements a gran alçada

Dron als blocs de nínxolsUn dron ha sobrevolat aquest 22 de juny les teulades dels nínxols del Cementiri Municipal de Terrassa. L’objectiu ha estat l’obtenció d’informació relativa al seu estat de conservació, amb la finalitat de controlar el seu correcte manteniment. La iniciativa forma part d’un projecte més genèric amb la voluntat de valorar l’estat general dels blocs de nínxols i prendre les mesures adequades per a la seva correcta conservació.

Amb les dades enregistrades (vídeos i imatges) s’està fent una valoració i un informe concret de l’estat de les teulades. Aquesta anàlisi i previsió permetrà planificar el seu manteniment de manera òptima.

L’avantatge d’aquesta tecnologia en referència a altres sistemes que s’havien fet servir fins al moment, com ara les grues, és la seva eficiència, ja que possibilita l’obtenció d’informació de manera més ràpida i econòmica.

Més informació: Cementiri municipal

 

16/06/2016

EL CEMENTIRI DE TERRASSA FORMARÀ PART DEL NOU PROJECTE “CEMENTERIOS VIVOS”

La iniciativa, que pretén fer visible el patrimoni més desconegut dels cementiris, es va presentar durant l’assemblea de l’AFCM

Imatge de l'assemblea de l'AFCM (16/06/2016)Funerària de Terrassa participa com a membre de l’Asociación Nacional de Entidades y Empresas Municipales de Servicios Funerarios y de Cemeterios (AFMC) en el projecte “Cementerios Vivos”.

Cementerios Vivos” és una proposta turística i cultural que pretén mostrar una alternativa diferent i enriquidora de turisme, fent difusió de la part amagada dels cementeris, i potenciant que descobrim tot el que ens pot sorprendre i no coneixem d’aquests espais.

Funerària de Terrassa forma part de la Junta Directiva de l’AFCM, que es va reunir a Madrid el 15 de juny. La presentació de la campanya va tenir lloc el 16 de juny, durant l’assemblea general de l’associació.

Més informació:
“Cementerios Vivos” (web de Funerària)
Web del projecte “Cementerios Vivos”

 

15/06/2016

FUNERÀRIA DE TERRASSA LLIURA AL CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS “EL REBOST” LA RECAPTACIÓ OBTINGUDA EN EL 14È CICLE “EL CINEMA I LA MORT”

L’acte ha tingut lloc el 15 de juny

acte_lliurament_rebost_2016El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, ha lliurat al president de l’assemblea local de Creu Roja, Marià Gàllego, la recaptació obtinguda pel 14è cicle “El cinema i la mort”. L’entitat destinarà els diners al Centre de Distribució Social d’Aliments El Rebost. L’acte ha tingut lloc aquest dimecres 15 de juny a la seu local de Creu Roja (carrer de Fra Bonaventura Gran, 10, 08224 Terrassa).

El 14è cicle “El cinema i la mort”, organitzat i finançat per la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa, ha recaptat l’any 2016 un total de 2.874 euros. Les pel·lícules que s’han programat en aquesta darrera edició, celebrada al Cinema Catalunya el passat mes d’abril, han estat Quédate conmigo, Carmina y amén, Nuestro último verano en Escocia i La fiesta de despedida.

Funerària de Terrassa ofereix el cicle “El cinema i la mort” des de l’any 2003. Aquest cicle de cinema pretén ajudar a normalitzar l’acceptació i el tractament de la mort i apropar-nos a aquest tema, encara considerat culturalment com a tabú.

Més informació: Cicle “El cinema i la mort”

 

07/06/2016

FUNERÀRIA DE TERRASSA ORGANITZA UNA VISITA GUIADA AL CEMENTIRI MUNICIPAL

La visita concertada, organitzada conjuntament amb el Museu de Terrassa i la regidoria de la Gent Gran, ha ofert la possibilitat de descobrir detalls desconeguts d’aquest equipament municipal

visita_guiada_07062016Funerària de Terrassa ha organitzat aquest 7 de juny, juntament amb el Museu de Terrassa i la regidoria de la Gent Gran, una visita guiada al Cementiri Municipal, que ha comptat amb l’assistència d’una quinzena de persones. Durant la visita, amb una duració aproximada de 90 minuts, s’ha fet un recorregut pels elements arquitectònics, escultòrics i ornamentals més destacats del Cementiri.

Les visites guiades, a més d’oferir una visió general del patrimoni, i, per tant, d’una part de la història de la ciutat, ens presenten una lectura més lúdica del complex funerari. En aquest sentit, el cementiri municipal és un espai singular, ja que està no només concebut pel seu ús propi, sinó com a lloc on passejar i parc de memòria.

Funerària organitza visites guiades al cementiri municipal de manera periòdica durant l’any. Les visites, que són gratuïtes, estan conduïdes per personal educatiu del Museu de Terrassa. Les persones interessades a participar-hi, poden trucar al telèfon gratuït 900 268 268 per tal de fer la inscripció. L’aforament és limitat.

Més informació: Visites guiades