Accessibilitat

Funerària de Terrassa continua sumant actuacions per fer del complex funerari un lloc més accessible per a tothom. Les iniciatives refermen el compromís de Funerària amb la millora de l’accessibilitat dels diferents col·lectius.

Nou servei d’interpretació en llengua de signes

Logo llenguatge de signesL’empresa municipal ofereix, des del mes d’octubre de 2016, la possibilitat de complementar les cerimònies de comiat de difunts amb un servei d’interpretació en llengua de signes.

 

 

 

 

El temple del cementiri estrena sistema de so

El temple del cementiri municipal de Terrassa ha estrenat durant la tardor de l’any 2016 un nou sistema de so alternatiu, que permet millorar l’audició de les persones usuàries d’audiòfons durant les cerimònies. La tecnologia, consistent en un adaptador de bucle magnètic, està dissenyada per a convertir la sortida d’un amplificador en un senyal específic pels audiòfons configurats en la posició T (telebobina). A l’entrada del temple s’ha instal·lat una senyalització específica per informar els usuaris de l’existència de la tecnologia, i pLogo bucle magnètic per a audiòfonserquè sàpiguen que poden adaptar els seus dispositius a la posició T quan hi accedeixin.

La solució, que compleix l’estàndard internacional IEC 60118-4, permet a les persones portadores d’audiòfons que estan dintre del perímetre d’influència rebre de manera clara, amb un volum adequat, i sense reverberació ni soroll de fons, el senyal procedent del bucle. En el cas del temple, el perímetre integra tota la zona de bancs de l’auditori. Les persones amb implants coclears també es poden beneficiar de la tecnologia de bucle magnètic.

Aquestes iniciatives parteixen de la voluntat de Funerària de millorar l’accessibilitat de les persones amb diversitats sensorials, eliminar barreres de comunicació i optimitzar la integració dels diferents col·lectius.