Què fer amb les cendres

quefercendresLes cendres dels éssers estimats es mereixen un lloc únic i privilegiat que, tot respectant la natura, ens ajudi a recordar-los i honorar la seva memòria.

Els especialistes en l’acompanyament al dol recomanen que les cendres restin dins d’un cementiri, com a lloc diferenciat i propi per als difunts, ja que d’aquesta manera es facilita el procés de comiat.

Amb l’objectiu de satisfer les necessitats de les famílies i facilitar-los l’elecció, el Cementiri Municipal de Terrassa ofereix diferents opcions per inhumar les cendres.

 

1. Sepultura familiar

Moltes famílies disposen de la concessió d’una sepultura on han enterrat alguns dels seus difunts. Per mantenir la tradició, es poden inhumar les urnes de cendres juntament amb els familiars difunts.

2. Nínxol-columbari

És un model de nínxol de petites dimensions on es poden inhumar de 4 a 8 urnes.

3. Jardí del Repòs

És una zona natural de 2.000 m2 situada a l’extrem nord-est del Cementiri. Es tracta d’un bonic espai d’acollida de les cendres.

Es pot espargir les cendres des d’una balconada construïda sobre un petit pendent damunt d’un rierol i col•locar-hi una placa de record del difunt.

La inhumació es fa en una urna ecològica a la zona de gespa, on, amb el transcurs del temps i l’efecte de la humitat de la terra, l’urna es dissol juntament amb les cendres.

4. Cinerari piramidal

Els cineraris piramidals permeten donar sepultura a les cendres en contacte amb la natura.

Estan fabricats amb ceràmica de manera artesanal, la qual cosa permet personalitzar-los (amb capacitat per a dues urnes).

5. Cinerari comunitari

El cinerari comunitari permet inhumar-hi les cendres dipositant les restes en aquest espai.

També s’hi pot posar una placa de record del difunt.