“El cinema i la mort” 2018

El cinema i la mort 2018El 16è cicle “El cinema i la mort” arriba a Terrassa. Durant quatre dimarts consecutius, els espectadors podran gaudir de les projeccions que s’han seleccionat aquest any en doble sessió, a les 16.30 i a les 19.30 hores. Les pel·lícules parlen de manera directa o indirecta de la mort. Cada entrada comportarà la donació d’un euro, que es destinarà íntegrament al centre local de distribució d’aliments El Rebost. La recollida d’entrades es pot fer al Cinema Catalunya a partir del dimecres anterior a la projecció de 18 a 22 hores.

El cicle comença amb dues pel·lícules del circuit independent nord-americà: el 3 d’abril s’ha programat la projecció de “Manchester frente al mar”, un drama estadunidenc protagonitzat per Casey Affleck, i el 10 d’abril la de  “Captain Fantastic”, de Matt Ros, amb Viggo Mortenesen com a protagonista.

“Un monstruo viene a verme” continua el cicle el dimarts 17 d’abril. La pel·lícula, dirigida l’any 2016 per Juan Antonio Bayona, compta amb les interpretacions protagonistes de Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson, que dóna vida al monstre.

La comèdia “Como reinas” completa el programa. Protagonitzada per Shirley MacLaine, Jessica Lange i Demi Moore, es projectarà el 24 d’abril com a tancament del cicle.

 

PROGRAMA DEL CICLE

Manchester frente al mar

Manchester frente al marDimarts 3 d’abril

Títol original: Manchester by the Sea
Any: 2016
Durada: 135 minuts
País: Estats Units
Direcció: Kenneth Lonergan
Intèrprets: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Lucas Hedges, Tate Donovan, Erica McDermott, Matthew Broderick, Gretchen Mol, Kara Hayward, Susan Pourfar, Christian J. Mallen, Frankie Imbergamo, Shawn Fitzgibbon, Richard Donelly, Mark Burzenski, Mary Mallen

Argument: Lee Chandler (Casey Affleck) és un conserge que torna a Manchester, el seu poble natal, després de la mort del seu germà. Allà haurà de fer-se càrrec del seu nebot adolescent. Aquesta experiència farà que faci front al passat tràgic que va fer que se n’anés a viure a Boston.

 

Captain Fantastic
Captain Fantastic

Dimarts 10 d’abril

Títol original: Captain Fantastic
Any: 2016
Durada: 118 minuts
País: Estats Units
Direcció: Matt Ross
Intèrprets: Viggo Mortensen, George MacKay, Missi Pyle, Kathryn Hahn, Frank Langella, Hannah Horton, Nicholas Hamilton, Steve Zahn, Ann Dowd, Trin Miller, Samantha Isler, Annalise Basso, Shree Crooks, Erin Moriarty, Charlie Shotwell

Argument: Ben (Viggo Mortensen) i la seva família viuen als boscos del nord-est dels Estats Units completament aïllats de les comoditats de  la vida moderna i la societat de consum. Una situació tràgica farà que hagin de deixar la seva peculiar manera de viure i tornar temporalment a la civilització.

 

Un monstruo viene a verme
Un monstruo viene a verme

Dimarts 17 d’abril

Títol original: Un monstruo viene a verme (A Monster Calls)
Any: 2016
Durada: 100 minuts
País: Espanya
Direcció: Juan Antonio Bayona
Intèrprets: Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones, Liam Neeson, Toby Kebbell, Geraldine Chaplin, James Melville, Garry Marriott, Max Gabbay, Ben Moor

Argument: Connor és un adolescent que ha de fer front a la separació dels seus pares i a la malaltia de la seva mare. Es refugia en la pintura, i dibuixa de manera recorrent un monstre a partir d’un arbre del jardí. Una nit, la criatura cobra vida amb l’objectiu d’ajudar-lo a superar les seves pors.

 

Como reinas
Como reinas

Dimarts 24 d’abril

Títol original: Wild Oats
Any: 2016
Durada: 86 minuts
País: Estats Units
Direcció: Andy Tennant
Intèrprets: Shirley MacLaine, Jessica Lange, Demi Moore, Matt Walsh, Billy Connolly, Jay Hayden, Rebecca Da Costa, Howard Hesseman, Stephanie Beacham, Santiago Segura, Lawrence Turner, Ptolemy Slocum, Vincent De Paul, Julián Villagrán, Robert Collier

Argument: Eva (Shirley MacLaine) s’acaba de quedar vídua i està a l’espera de l’arribada del xec de 50.000 dòlars de l’assegurança de vida del seu marit. Quan el rep i veu que, per error, és de 5 milions, decideix cobrar-lo i anar-se’n de viatge amb la seva millor amiga, Maddie (Jessica Lange).

 

Mitjançant aquest enllaç es pot descarregar el díptic informatiu en PDF.