20è CICLE DE CINEMA DE FUNERÀRIA DE TERRASSA

Funerària celebra enguany la 20a edició del Cicle de Cinema "El cinema i la mort", que aquest any arriba amb novetats en el format respecte a edicions anteriors.

En aquesta ocasió el cicle es concentra en dues dates, 30 d'abril i 13 de maig, en les que hi haurà projecció de pel·lícula, seguida com a novetat de col·loqui posterior amb convidat, amb el que es tractarà un tema relacionat amb la pèrdua, el dol o la mort.

La pel·lícula seleccionada per al 30 d'abril, és L'indomable Will Hunting. El testimoni de vida d'un dels actors protagonistes d'aquesta pel·lícula, Robin Williams, mort per suïcidi l'any 2014, serà el punt de partida del col·loqui posterior. Una xerrada sobre "El dol per suïcidi", a càrrec del psicòleg Xavier Savin, director d'Atenció Psicològica i Formació de la fundació Salud y Persona.

La segona cita del cicle "El cinema i la mort" d'enguany serà el 13 de maig, amb la projecció de la pel·lícula "Everest" (dir. Baltasar Kormákur, 2015) que relata l'experiència de dos alpinistes experts que lideren expedicions a l'Everest, i com una terrible tempesta de neu posa a prova la seva resistència física en una lluita èpica per sobreviure. Una experiència que malauradament el ponent convidat en aquesta sessió coneix prou bé. Jordi Canyameres, fotògraf i alpinista terrassenc serà l'encarregat del col·loqui posterior i compartirà la seva "Experiència de vida extrema a l'Himàlaia", viscuda amb el company d'expedició Quico Dalmases l'any 1989 en l'ascensió al Dhaulagiri.

Com sempre, el cicle el Cinema i la Mort tindrà lloc al Cinema Catalunya de Terrassa (c. Sant Pere, 9), i les entrades a pel·lícula més col·loqui estaran disponibles al mateix cinema, mitja hora abans del començament de la projecció. Cada entrada té un cost simbòlic de 2 €. Funerària destinarà íntegrament la recaptació per la venda de les entrades al centre de distribució social d'aliments El Rebost.

Funerària de Terrassa organitza des de l'any 2003 el cicle "El cinema i la mort". Durant el seu desenvolupament, el Cinema Catalunya acull la projecció de pel·lícules que, de manera directa o indirecta, ens conviden a fer una reflexió i apropar-nos al tema de la mort. L'objectiu és ajudar a normalitzar l'acceptació del tractament d'aquest tema, que sovint es considera tabú culturalment. Una iniciativa en la qual aquest any Funerària vol continuar aprofundint, introduint a més de la projecció, el col·loqui posterior amb convidat.