El complex funerari acull una xerrada sobre les fosses de la Guerra Civil

L'activitat s'ha organitzat al voltant de l'exposició temporal del Museu de Terrassa

Cartell de la xerrada-visitaFunerària col·labora amb l'exposició "Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman" participant en una de les activitats que formen part del cicle "La guerra dels civils: la vida a la rereguarda", que organitzen el Museu de Terrassa i el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa (CEHT).

L'oratori del complex funerari acollirà el diumenge 5 de juny a les 11 del matí una xerrada sobre les víctimes de la Guerra Civil inhumades a la fossa comuna del cementiri municipal. L'activitat anirà a càrrec dels historiadors Daniel Claveria Rodulfo i Marcel Taló Martí, autors de l'opuscle Les fosses de la Guerra Civil a Terrassa.

Finalitzades les ponències, les persones assistents faran un recorregut pel cementiri per a conèixer de primera mà els espais vinculats a l'època dels fets.

L'activitat és gratuïta, però les places són limitades i, per a participar-hi, cal fer inscripció prèvia mitjançant el correu electrònic  [email protected].

L'exposició del Museu de Terrassa
El juliol del 1936, Alec Wainman, un jove anglès, es va apuntar com a voluntari per a lluitar al costat de la República en la Guerra Civil Espanyola. Les seves fotografies documenten les experiències viscudes durant aquell període de resistència al cop militar feixista.

L'exposició, que recull una selecció d'aquestes obres, es va inaugurar el 12 de març i es podrà visitar fins al 17 de juliol a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís.