Funerària participa en la programació d'activitats de la Fira Modernista

El Cementiri acollirà una jornada de portes obertes i ens proposa una visita guiada, la recreació d'un dol modernista i actuacions musicals

Cartell de la Fira Modernista 2023

Funerària participa en la Fira Modernista de Terrassa mitjançant la programació d'una visita guiada, una proposta de recreació i actuacions de música en directe, que formen part de les portes obertes que se celebraran en el Cementiri Municipal el dissabte 6 de maig entre les 19 i les 21 hores.

La jornada començarà amb l'obertura de l'equipament per a tothom que vulgui visitar-lo en aquest horari especial, ja sigui per a honorar els seus éssers estimats difunts, passejar-hi o bé gaudir de les activitats programades per a aquesta diada.

Per a aquelles i aquells que vulguin conèixer una mica més el patrimoni terrassenc, a les 19 hores es farà una visita guiada que se centrarà en les peces clau de l'art funerari del segle passat.

A les 20 hores, les persones que així ho desitgin podran gaudir d'una escena de recreació d'un dol modernista, acompanyada de música en directe, al voltant del panteó Alegre de Sagrera. L'escenificació anirà a càrrec de l'Associació Retrofuturista Nautilus, especialista en recreacions i història viva. El Cementiri es tancarà a les 21 hores, un cop finalitzades les activitats.

Per a gaudir de la recreació i l'acompanyament musical no és necessari fer inscripció prèvia. Ambdues activitats són totalment gratuïtes i estan obertes a tothom. Per tal de participar en la visita guiada, s'ha d'omplir un formulari que es pot trobar al web de Turisme Terrassa i fer el pagament simbòlic de la taxa d'1 euro per a la reserva de plaça.

La gran festa del modernisme terrassenc se celebra enguany els dies 6 i 7 de maig, i està dedicada a la dansa. L'Ajuntament de Terrassa la va impulsar l'any 2003 amb l'objectiu de recuperar la tradició de la Fira de Primavera i, des de l'any 2007, està reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a festa local d'interès turístic.