Funerària ultima els preparatius per a la campanya de Tots Sants

L'eix central del programa és l'exposició "Cementiri i jardí"

Cartell de Tots Sants 2022El Cementiri Municipal de Terrassa s'ha preparat un any més per a acollir el programa d'activitats i serveis especials de Tots Sants. L'equipament rep una gran afluència de públic, especialment els dies al voltant de l'1 de novembre, i l'equip de Funerària suma esforços per a procurar el millor acompanyament de les persones que el visiten.

Programa d'activitats

L'eix central de la programació d'aquest any és l'exposició "Cementiri i jardí", amb la qual Funerària i el Museu de Terrassa fan una reflexió sobre l'equipament com a espai de memòria col·lectiva. Es podrà visitar de manera gratuïta des del 17 d'octubre i fins a l'1 de novembre, ambdós inclosos. Aquest any, els elements que la componen no s'instal·laran en la carpa de les edicions anteriors, ja que Funerària estrena un espai polivalent que es mantindrà de manera permanent a l'entrada del Cementiri i permetrà acollir mostres, tallers i altres activitats.

El diumenge 23 d'octubre el personal educatiu del Museu oferirà una visita comentada a l'exposició, que s'acompanyarà d'una passejada pel Cementiri. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia mitjançant el correu electrònic [email protected]. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

L'1 de novembre el ritme serà el gran protagonista, ja que Funerària ha previst opcions innovadores per a l'acompanyament musical, amb l'objectiu de fer-lo més present a tots els espais del Cementiri.

Una altra novetat d'aquest any és que totes les cerimònies de record s'oficiaran al matí. L'acte d'oració per al procés espiritual de les ànimes que organitza la Comunitat Bahá'í tindrà lloc a les 11, i la celebració eucarística es farà a les 12.30 hores. Les dues propostes es duran a terme al Temple Multiconfessional i comptaran també amb acompanyament musical.

Serveis especials

El Complex Funerari Municipal s'ha preparat en l'àmbit logístic per a rebre una gran afluència de visites durant la segona quinzena d'octubre, i, especialment, els dies al voltant de l'1 de novembre.

A partir del 29 d'octubre, s'ha previst l'ampliació de l'espai per a l'estacionament de vehicles, així com l'obertura de l'accés de la Zona Est per a facilitar l'entrada al recinte des d'aquest aparcament. L'1 de novembre també estarà operativa la porta del camí dels Monjos.

Per tal de facilitar l'arribada de la ciutadania al Cementiri, l'1 de novembre s'habilitarà un servei especial d'autobús gratuït entre les 9 i les 18 hores, que farà el recorregut de la línia L1 des de l'Estació del Nord i fins a la parada del Complex Funerari. El servei de recollida domiciliària estarà a disposició de les persones amb mobilitat reduïda que el reservin prèviament trucant al 900 268 268. A partir del 26 d'octubre també hi haurà un vehicle per a facilitar els desplaçaments interns.

La venda de flors tornarà a l'aparcament del Complex Funerari el 21 d'octubre. Aquest any, Via Pública ha autoritzat l'habilitació de 8 parades.

Els serveis especials es complementen, entre altres actuacions, amb el reforç de la neteja i la seguretat.

Manteniment i millora

Durant els últims mesos s'han dut a terme un gran nombre d'actuacions per a procurar l'optimització dels espais del Complex Funerari Municipal.

Serveis de Cementiri
Entre les inversions realitzades en el Cementiri, cal destacar la presentació de l'Espai del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal el mes de juliol. Ubicat a la plaça de Tots Sants del Cementiri, ofereix un entorn de comiat i record, i serveix per a visibilitzar aquestes pèrdues.

Serveis de Crematori
El Crematori ha dotat la sala d'introducció d'un sistema audiovisual que permet personalitzar el comiat i facilitar l'atmosfera més adient per a l'acompanyament de les famílies. Funerària també ha optimitzat els processos de lliurament de cendres.

Serveis funeraris
En l'àmbit dels serveis funeraris, la posada en marxa del Jardí, amb una carpa per a esdeveniments a l'aire lliure, ha permès ampliar el catàleg d'ubicacions per a cerimònies i dotar el complex d'un nou espai multifuncional.

Funerària també ha treballat per a facilitar la incorporació de la nova proposta de reproducció en continu (streaming). Aquest servei complementari ofereix la possibilitat de fer un seguiment virtual de les cerimònies. Així, les persones que no puguin assistir-hi de manera presencial tindran l'opció de fer-ho a través dels seus dispositius electrònics amb connexió a Internet.

El programa d'activitats i serveis especials, així com els possibles canvis o avisos que es puguin generar durant la campanya, es poden consultar a l'apartat de Tots Sants del web de Funerària de Terrassa.