L'AFCM presenta una guia pràctica per fer front a situacions d'emergència sanitària per malaltia infecciosa

Funerària ha participat activament en la confecció del document

PortadaL'Asociación de Funerarias y Cementerios Municipales (AFCM) ha publicat aquest mes de setembre la guia "Criterios para afrontar situaciones de emergencia sanitaria por enfermedad infecciosa desde los servicios públicos mortuorios municipales".

El document es basa en l'experiència dels membres de l'associació durant l'estat d'alarma. L'objectiu és esdevenir una guia pràctica amb tots els punts a considerar per part de les administracions i el sector funerari a l'hora de coordinar i fer front a les situacions d'emergència sanitària. La publicació, que no pretén ser exhaustiva, sinó aportar un marc genèric d'actuació, ja ha estat lliurada a la Federación de Municipios de España (FEM) i a altres institucions, amb una molt bona acollida. L'AFCM està preparant una jornada online per presentar-la oficialment abans de finalitzar l'any.

La nova guia recull protocols i pautes de prevenció i dedica atenció a la importància de l'acompanyament emocional. També incorpora un apartat sobre les relacions amb les comunitats religioses i culturals i un altre sobre la coordinació entre organismes i les relacions amb el sector sanitari. Funerària ha participat de manera activa en la confecció del document.