L'AFCM promou dues de les propostes del programa de la 16a edició de Funermostra

Una delegació de Funerària ha visitat la fira, que s'ha celebrat entre els dies 20 i 22 d'octubre a València

Funermostra 2021L'Asociación de Funerarias y Cementerios Municipales (AFCM) ha promogut aquest any dues de les propostes que han format part de la programació de la 16a edició de Funermostra, la fira internacional de productes i serveis funeraris. Una delegació de Funerària de Terrassa, encapçalada pel gerent, Xavi Munt, ha visitat la fira, que ha tingut lloc a València entre els dies 20 i 22 d'octubre.

La primera proposta ha estat una taula rodona moderada per Miquel Trepat, president de l'AFCM, durant la qual s'ha reflexionat sobre els reptes a què hauran de fer front els cementiris al llarg dels pròxims anys. El debat ha comptat amb la participació de representants del sector funerari i del món acadèmic, així com de professionals de la psicologia i l'arquitectura.

Seguidament, s'ha dut a terme una trobada de reflexió sobre el tractament de situacions d'emergència sanitària per malaltia infecciosa. Durant l'acte, s'han debatut temes diversos vinculats a la guia Criterios para afrontar situaciones de emergencia sanitaria por enfermedad infecciosa desde los servicios públicos mortuorios municipales, que va publicar l'AFCM el passat mes de setembre. Funerària va participar activament en la confecció del document, que recull protocols i pautes de prevenció i dedica atenció a la importància de l'acompanyament emocional.