El cementiri se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb la programació d'una visita guiada

L'activitat també forma part de la proposta "La dominical del Museu"

Cartell de la campanya del Dia Internacional de les Dones. Autor: Enric Carrasco MoleroFunerària i el Museu de Terrassa participen un any més en el programa d'actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones amb una nova edició de la visita comentada "Dones al jardí de la memòria". La iniciativa també forma part de la proposta "La dominical del Museu".

L'activitat es durà a terme al cementiri municipal el diumenge 20 de març a les 11 del matí, i anirà a càrrec del personal educatiu del Museu. Durant el recorregut, es farà una introducció a la biografia de diverses dones que reposen al nostre cementiri i que formen part de la història de la ciutat. La ruta és gratuïta, però les places són limitades i, per a participar-hi, cal fer inscripció prèvia mitjançant el correu electrònic [email protected].

El recorregut del 20 de març està integrat també en la programació de "La dominical del Museu", una nova proposta de 24 rutes guiades. El Museu de Terrassa ha posat en marxa aquesta iniciativa per acostar la història local a la ciutadania.

La visita comentada "Dones al jardí de la memòria" es va programar per primera vegada per a la festivitat de Tots Sants de 2019, com a complement de l'exposició amb el mateix títol que es va exhibir al cementiri municipal durant el mes d'octubre d'aquell any. El 2020 se'n va dur a terme una segona edició.

La campanya del Dia Internacional de les Dones consta aquest 2022 de 60 activitats, que s'organitzen sota el lema "Repartim-nos les feines. Som corresponsables". El programa ha estat organitzat per la Regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa i la Comissió 8 de Març.