Funerària acosta la reflexió sobre la pèrdua als casals d'estiu

L'activitat ha estat organitzada pel servei de Joventut i Lleure Infantil de l'Ajuntament

Imatge: Casals d'estiu 2020. Font: http://casabaumann.cat/index.php/lleure/939-casals-d-estiu-2020-estiuEl Servei d'Acompanyament en el Dol de Funerària de Terrassa ha col·laborat durant el mes de juliol amb una de les activitats dels casals d'estiu que organitza el servei de Joventut i Lleure infantil de l'Ajuntament de Terrassa.

Alfons Gea, responsable del servei, ha dut a terme sis sessions de treball amb diferents grups dels infants que han participat en els casals. L'activitat ha arribat a més de 60 nenes i nens, d'edats compreses entre els 6 i els 14 anys.

Durant el desenvolupament de les sessions, Gea ha convidat els infants i joves a reflexionar i a aprendre a parlar sobre la pèrdua, que és un tema que no s'acostuma a debatre de manera habitual a la nostra societat.

En moltes ocasions, les dificultats per assumir la mort d'un ésser estimat per part dels infants poden venir del dol de les persones adultes, que a vegades no s'ha arribat a processar. Durant les sessions, s'ha reflexionat sobre eines que poden ajudar en el procés de dol i sobre tècniques d'expressió, reflexió i diàleg. Gea ha constatat una vegada més que el tema de la mort no és tant un tabú per als infants i els joves com pot ser-ho per les persones adultes.