Funerària ultima els preparatius del programa d'activitats de Tots Sants

Preguem a la ciutadania que planifiqui les visites al cementiri de manera esglaonada per evitar aglomeracions

Tots Sants 2021Funerària de Terrassa prepara un any més les activitats commemoratives de la diada de Tots Sants. Com sempre, la prioritat de l'empresa municipal es garantir la seguretat de tothom, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, amb la voluntat de prestar els serveis amb totes les garanties, des de Funerària intensifiquem les mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions, i continuem els nostres esforços per a protegir a tothom de la COVID. En aquest sentit, preguem a la ciutadania que programi les visites al cementiri de manera esglaonada per prevenir aglomeracions el cap de setmana previ a Tots Sants i el dia 1 de novembre. El recinte rep un gran nombre de persones durant aquest període, per tant recomanem esglaonar les visites i així evitar els dies de major afluència de públic.

 

Programa d'activitats

La programació d'aquest any, inclou una exposició, una visita guiada i els tradicionals actes d'homenatge del dia 1 de novembre.

L'exposició "Arquitectura funerària: art, vida i comiat" es podrà visitar a l'entrada del cementiri a partir de l'11 d'octubre i fins a l'1 de novembre. Funerària i el Museu de Terrassa posen en marxa, una vegada més, una proposta expositiva al voltant del patrimoni funerari de la ciutat. En aquest cas, la temàtica escollida és l'arquitectura. La mostra està composada d'11 plafons que fan un recorregut cronològic per exemples de diverses tipologies d'arquitectura funerària presents al nostre cementiri.

El diumenge 17 d'octubre, a les 11 hores, s'ha programat una visita comentada a l'exposició. L'activitat és gratuïta i anirà a càrrec del personal educatiu del Museu de Terrassa. Les places són limitades, i cal inscripció prèvia al 900 268 268.

El dilluns 1 de novembre se celebraran dues cerimònies en record de les persones difuntes, a les 12.30 i les 16.30 hores. Durant el matí també s'habilitaran punts d'actuació musical en directe per acompanyar la visita.

 

Serveis especials

Funerària preveu, com és habitual, l'activació de tot un seguit de serveis especials al voltant de la celebració. Amb l'objectiu de facilitar l'accés al recinte, l'empresa ofereix el dia 1 de novembre un servei gratuït de recollida domiciliària (amb reserva prèvia) per a persones amb mobilitat reduïda. Funerària habilita també un vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultats de mobilitat durant els dies de més afluència de visitants, amb la voluntat de facilitar els desplaçaments dins del cementiri.

Per a les persones que vulguin visitar-nos en transport públic, l'1 de novembre estarà operatiu un servei especial de transport públic de 9 a 18 hores. L'autobús farà el recorregut de l'L1 des de l'Estació del Nord fins al complex funerari.

Per facilitar l'estacionament dels vehicles privats, Funerària amplia la superfície d'aparcament habilitant-hi la zona est els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre. Per tal de possibilitar l'entrada des de la zona ampliada, funerària obre l'accés de la Zona Est durant aquests dies. Les persones que ens visitin durant el cap de setmana també podran accedir al recinte per la porta de la Zona bosc. Com és habitual, l'1 de novembre també estarà operatiu l'accés del Camí dels Monjos.

 

Manteniment i millora del complex funerari

Entre les inversions que Funerària ha fet els últims mesos per tal d'optimitzar els espais del complex funerari cal destacar:

  • Substitució del sistema de fred i calor de l'edifici del tanatori, amb la voluntat de millorar la confortabilitat de les famílies i optimitzar l'eficiència energètica de l'equipament.
  • Habilitació d'un nou dispositiu d'electròlisi salina per millorar la salubritat i higiene de l'aigua de l'estany del crematori.
  • Adquisició d'un nou vehicle amb plataforma elevadora de fèretres per al cementiri.
  • Finalització del projecte de rehabilitació dels blocs de nínxols del cementiri. La iniciativa es va engegar l'any 2016 amb l'objectiu de millorar l'estat de les façanes i teulades de les sepultures. El passat mes de març van concloure les obres de les façanes dels blocs 133, 134, 135, 136, 144, 146 i 147, amb afectació sobre un total de 2.876 nínxols. El projecte va preveure també l'ampliació de les voreres dels blocs 144, 146 i 147.
  • Incorporació de 12 noves escales metàl·liques amb plataforma i rodes per garantir la seguretat en l'accés als nínxols més elevats.
  • Habilitació de plataformes de servei (voreres) amb una amplada suficient per permetre-hi la circulació i la col·locació de les noves escales. Es preveu que les voreres de les vies 23A, 23B, 28, 28 bis, 31, 40, 43, 44, 45, 49, 51 i 52 estiguin acabades abans del final de l'any. L'actuació inclou la incorporació de ganxos de seguretat amb l'objectiu de donar estabilitat a les escales.
  • Ampliació de l'espai memorial del Jardí del Repòs.
  • Inici de les obres d'execució de la nova ossera, que s'ha previst que comencin abans del final del 2021. Durant l'any s'han fet els tràmits administratius per poder tirar endavant el projecte, la finalització del qual està programada per a abans de l'estiu del 2022.

 

Al web de Funerària de Terrassa es pot consultar la informació sobre el programa d'activitats i serveis especials. Aquest apartat web recollirà també possibles canvis i/o avisos d'última hora.