Funerària de Terrassa continua sumant actuacions per fer del Complex Funerari un lloc més accessible per a tothom. Les iniciatives refermen el compromís de Funerària amb la millora de l'accessibilitat dels diferents col·lectius.

Sistema de bucle magnètic per a persones usuàries d'audiòfons

Bucle magnèticEl Temple del Cementiri Municipal de Terrassa va estrenar durant la tardor de l'any 2016 un sistema de so alternatiu, que permet millorar l'audició de les persones usuàries d'audiòfons durant les cerimònies. La tecnologia, consistent en un adaptador de bucle magnètic, està dissenyada per a convertir la sortida d'un amplificador en un senyal específic pels audiòfons configurats en la posició T (telebobina).

La solució, que compleix l'estàndard internacional IEC 60118-4, permet a les persones portadores d'audiòfons que estan dintre del perímetre d'influència rebre de manera clara, amb un volum adequat, i sense reverberació ni soroll de fons, el senyal procedent del bucle. En el cas del Temple, el perímetre integra tota la zona de bancs de l'auditori. Les persones amb implants coclears també es poden beneficiar de la tecnologia de bucle magnètic.

Servei d'interpretació en llengua de signes

Llengua de signesL'empresa municipal ofereix la possibilitat de complementar les cerimònies de comiat de persones difuntes amb un servei d'interpretació en llengua de signes.

Lavabos adaptats

Lavabos adaptatsFunerària posa a disposició de les persones que visiten del Tanatori municipal lavabos adaptats, que l'any 2017 es van remodelar per dotar-los de més espai i augmentar així el confort i facilitat d'ús.

La zona interior del Cementiri també compta amb un lavabo adaptat per a persones amb cadira de rodes, situat al costat del bloc 115.

Millora de l'accés al Complex Funerari

Pas elevatEl mes de març de 2017 es va estrenar el pas elevat que facilita l'accés al Complex Funerari per a les persones que hi accedeixen en autobús. Aquesta actuació completa el projecte d'adaptació de l'accessibilitat des del bucle de l'N-150, que va dotar el complex funerari d'un accés per a vianants des del pont fins a la zona d'aparcament del tanatori.

Eliminant barreres

Blocs de dues plantesEl Cementiri de Terrassa va ser pioner en la construcció de blocs de nínxols de dues plantes. Aquest tipus de construcció, que precisament pel seu origen terrassenc es coneix en l'àmbit estatal com a "Modelo Terrassa", ofereix nínxols amb balconada, que tenen adaptada una rampa per facilitar l'accés en cadires de rodes als nínxols de la planta baixa.

Funerària ha incorporat altres elements per tal de facilitar la circulació i accés a les persones amb dificultats de mobilitat en el Cementiri Municipal, com les passeres per millorar l'accés a les balconades dels blocs de nínxols del 213 al 218, les rampes per salvar les escales que hi ha a esquerra i dreta de l'entrada principal del cementiri, les rampes d'accés a cada costat del Temple Multiconfessional, o la construcció de voreres noves més amples per facilitar la mobilitat en cadira de rodes als blocs antics.

Aquestes iniciatives parteixen de la voluntat de Funerària de millorar l'accessibilitat de les persones amb diversitats, eliminar barreres i optimitzar la integració dels diferents col·lectius.