El Cementiri presenta l'Espai de Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal

Es pot trobar a la plaça de Tots Sants

Il·lustració de papallones blavesJordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha visitat aquest 19 de juliol el Complex Funerari Municipal per a fer la presentació del nou Espai de Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal del Cementiri Municipal de Terrassa. Ballart ha estat acompanyat d'Isaac Albert i Agut, primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Funeraris i Cementiri; de Mónica Polo, regidora de Salut, i d'altres membres del Consell d'Administració de Funerària de Terrassa, així com de l'equip directiu de l'empresa municipal, encapçalat pel gerent, Xavi Munt.

El projecte es va iniciar l'any 2019 i té la voluntat de visibilitzar el dol gestacional, perinatal i neonatal i donar resposta a la demanda d'espais de comiat i record per a aquesta tipologia de defuncions. Malauradament, es va haver d'endarrerir a causa de la pandèmia de la COVID-19 i no es va poder reprendre fins a l'any 2021.

La nova proposta es pot trobar a la plaça de Tots Sants. L'emplaçament s'ha triat perquè permet oferir un espai acollidor per a facilitar el comiat especialment difícil de les famílies en aquesta situació. A més, s'ubica en un indret privilegiat del cementiri, amb fàcil accés des de l'avinguda principal i molt a prop del cinerari comú i dels columbaris modulars.

El plantejament estructural ha tingut en consideració l'experiència contrastada d'altres cementiris per tal d'oferir la millor resposta possible a les necessitats tècniques de la construcció. El propòsit és garantir la intimitat de les persones usuàries i facilitar-ne la comoditat. L'estructura compta amb un cinerari exclusiu per a la inhumació de cendres de nadons i fetus, una zona de descans amb seients i un espai per a plaques memorials.