Avís:

L'Oficina d'Atenció del Cementiri ofereix atenció al públic amb servei de cita prèvia. Per a demanar hora per a dur a terme les gestions administratives relacionades amb el Cementiri i la recollida de cendres, cal trucar al 937869400 i prémer l'opció 3.

Imatge aèria del cementiri municipal

El Cementiri Municipal de Terrassa disposa de 30.000 sepultures per a la inhumació de fèretres (nínxols, hipogeus, tombes i panteons) i de cendres.

Inaugurat l'any 1932, ja va ser dissenyat des dels seus inicis com un gran espai enjardinat amb les sepultures distribuïdes de manera que quedessin grans espais de jardí. Al llarg dels anys, s'ha preservat aquest disseny, destacant-ne les grans zones verdes i de bosc. A banda d'una variada tipologia de sepultures (nínxols, panteons, hipogeus, tombes, etcètera), s'hi troben noves opcions funeràries coma ara "EI Jardí del Repòs", un dels espais verds més bonics i tranquils del recinte amb un rierol on espargir o enterrar les cendres enmig de la vegetació, en urnes ecològiques que es desfan amb la humitat. El cementiri també compta amb sepultures exclusives per a cendres, com els columbaris, els nínxols-columbari, els columbaris piramidals i el cinerari comunitari.

Porta del cementiri municipalLa tramitació dels assumptes relacionats amb el Cementiri Municipal (canvi de titularitat, cessió de titularitat, duplicat del títol, nomenament de beneficiari i pròrroga de la concessió) es fa a l'Oficina d'Atenció del Cementiri, situada a l'entrada del recinte. També s'hi pot dur a terme la gestió de taxes de manteniment del cementiri (cobrament, domiciliacions, etc.), així com la sol·licitud de bonificacions.

Papallones blavesDol Gestacional, Perinatal i Neonatal

Des del mes de juliol de 2022 està operatiu l'Espai de Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, que es pot trobar a la plaça de Tots Sants del Cementiri Municipal. El projecte té la voluntat de visibilitzar el dol per aquestes pèrdues i donar resposta a la demanda d'espais de comiat i record.

Espai de dol gestacional, perinatal i neonatal

El 15 d'octubre és el Dia Intenacional del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal.

Sala 24

La Sala 24 és un espai que possibilita les vetlles nocturnes i facilita a les famílies l'execució de pràctiques de condicionament. Té accés independent des de l'aparcament del recinte i compta amb una estança per a la vetlla, una àmplia sala d'espera i un lavabo.

Espai Polivalent

A l'entrada del recinte del Cementiri hi ha ubicat un mòdul de fusta que es manté de manera permanent a aquesta ubicació i que permet acollir exposicions, mostres, tallers i altres activitats.