Funerària es prepara per a la celebració de Tots Sants

Preguem a la ciutadania que planifiqui les visites al cementiri de manera esglaonada

Tots Sants 2020Com cada any per aquestes dates, Funerària de Terrassa suma esforços per posar en marxa el programa d'activitats i serveis de Tots Sants.

Aquest any, en el que la pandèmia ha marcat molt especialment la prestació dels serveis funeraris, Funerària s'ha mantingut al costat de les famílies per continuar oferint el millor servei, adaptant-se a les circumstàncies de cada moment. Des de l'empresa s'han seguit en tot cas les indicacions de les autoritats sanitàries per a la prestació dels serveis, i s'ha garantit la seguretat de les famílies d'acord amb la normativa vigent i les indicacions de les institucions competents.

En aquesta línia de continuar prestant serveis amb totes les garanties de seguretat, des de Funerària preguem a la ciutadania que planifiqui les visites al cementiri municipal de manera esglaonada, per evitar en la mida del possible aglomeracions els dies de major afluència. L'equipament rep cada any un gran nombre de visites en aquestes dates, especialment els dies al voltant de l'1 de novembre.

Per tal de garantir la seguretat de tothom:

•    L'ocupació del cementiri no pot excedir les 2000 persones alhora.

•    Segueixin les indicacions d'entrades i sortides, mantinguin 1,5 m. de distància interpersonal i circulin per la seva dreta.

•    L'ús de mascareta és obligatori.

•    Abans d'accedir al recinte, cal aplicar-se gel hidroalcohòlic.

•    No es pot menjar ni beure al cementiri.

•    Si us plau, limitin el temps d'estada (màxim 1 hora) i evitin fer ús de bancs i seients.

Programa d'activitats i serveis especials

El programa d'activitats d'aquest Tots Sants inclou una visita comentada al cementiri municipal, prevista pel diumenge 18 d'octubre a les 11 hores. La visita, que anirà a càrrec del personal educatiu del Museu de Terrassa, farà un recorregut per alguns dels elements artístics més destacats del cementiri. Les places són limitades, i per a fer les inscripcions cal trucar al 900 268 268. L'activitat és gratuïta.

El dia 1 de novembre se celebraran, com altres anys, dues cerimònies en record de les persones difuntes, i durant el matí s'ha programat el tradicional acompanyament musical a dos punts del cementiri.

Funerària també preveu l'activació de tot un seguit de serveis especials. Amb l'objectiu de facilitar l'accés al recinte, l'empresa ofereix el dia 1 de novembre un servei gratuït de recollida domiciliària (amb reserva prèvia) per a persones amb mobilitat reduïda. Funerària habilita també un vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultats de mobilitat durant els dies de més afluència de visitants, amb la voluntat de facilitar els desplaçaments dins del cementiri.

Per facilitar l'estacionament dels vehicles privats, Funerària amplia la superfície d'aparcament habilitant-hi la zona est. Els dies 26 i 27 d'octubre i 1 de novembre s'obre la porta de vianants de la zona est per facilitar l'entrada a les persones que aparquen a la zona ampliada. L'1 de novembre també estarà operatiu l'accés del Camí dels Monjos.

Per tal de facilitar la visita esglaonada a les persones que vulguin desplaçar-se en transport públic, enguany es posa a disposició de les persones visitants el servei especial de busos gratuïts al cementiri durant tres dies: el 30 i 31 d'octubre i l'1 de novembre. El dia 30 circularà de 9.30 a 12.30 h i de 16 a 18 h. El 31 i l'1 circularà ininterrompudament de 9 a 18 h. L'autobús fa el recorregut de l'L1 des de l'Estació del Nord fins al complex funerari.

Com en anys anteriors, al web de Funerària de Terrassa es pot consultar la informació detallada sobre el programa d'activitats i serveis especials.

Espai del record

La situació excepcional que hem viscut aquest 2020 ha ocasionat que no hagi estat possible la realització de vetlles i cerimònies entre el 14 de març i el 17 de maig, i que els serveis realit­zats a partir d'aquesta data no s'hagin pogut oferir de la manera usual.

Per aquest motiu, Funerària va habilitar el mes d'abril l'apartat web "Espai del record", que recull la data de defunció, el nom i l'edat d'aquelles persones que no han pogut ser acomiadades en les condicions habituals des del 14 de març. L'Ajuntament va habilitar en la mateixa data l'espai "Dol ciutadà", un lloc web pensat per retre homenatge a les perso­nes difuntes i compartir sentiments.

El dol en temps de coronavirus

Funerària també va posar en marxa, el mes d'abril, l'espai web "El dol en temps de coronavirus". En aquest apartat es pot consultar i descarregar un document PDF que recull l'experiència de treball de Funerària durant els més de 20 anys de funcionament del ser­vei d'acompanyament en el dol, adaptada a la situació del moment en què el coronavirus estava marcant una nova manera de viure la pèrdua. L'objectiu de Funerària era posar a la disposició de tothom unes orientacions d'uti­litat en cas d'haver d'afrontar la pèrdua d'un ésser estimat en la situació d'excepcionalitat que ha representat la pandèmia. L'espai web també recull enllaços a altres recursos d'inte­rès i informació sobre el servei d'acompanya­ment en el dol.