Visita institucional al Cementiri Municipal

El recorregut s'ha iniciat a la Sala 24

Imatge de la visitaJordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha visitat aquest 27 d'octubre el Cementiri Municipal per a conèixer de primera mà el programa d'activitats commemoratives de la Diada de Tots Sants i les millores dutes a terme durant aquest últim any. Ballart ha anat acompanyat d'Isaac Albert, tinent d'alcalde de Serveis Funeraris i Cementiri, i president de Funerària i d'altres membres del Consell d'Administració de l'empresa municipal. L'equip directiu de Funerària, encapçalat pel seu gerent, Xavi Munt, ha guiat la comitiva per les instal·lacions del Complex Funerari.

El recorregut ha començat a la Sala 24, que és un espai que s'ha habilitat per a possibilitar les vetlles nocturnes i facilitar a les famílies l'execució de pràctiques de condicionament. Es preveu que l'equipament, que compta amb una estança per a la vetlla, una àmplia sala d'espera i un lavabo, pugui també acollir altres activitats en el futur, com ara xerrades o tallers.

Després de visitar les parades de venda de flors, la comitiva ha accedit al Cementiri a través de l'oficina d'atenció, on ha conegut les millores en el sistema de lliurament de cendres. A continuació, s'ha dirigit al nou Espai Polivalent del Cementiri, que s'ha inaugurat per a acollir l'exposició "Cementiri i jardí".

Durant el recorregut pel Cementiri, l'alcalde ha fet una ofrena floral al peu del llistat de persones difuntes de l'any que hi ha al Temple Multiconfessional i ha encès el peveter ubicat al Monument en Memòria de les Víctimes de la Riuada de 1962.

La sortida del Cementiri s'ha dut a terme a través del Crematori, on s'ha instal·lat un sistema audiovisual que permet acompanyar l'entrada del fèretre al forn amb la reproducció de vídeos personalitzats.

L'acte ha finalitzat al Jardí, on l'alcalde ha fet unes declaracions als mitjans assistents.