Què fer amb les cendres

Les cendres dels éssers estimats mereixen un lloc únic i privilegiat que, tot respectant la natura, ens ajudi a recordar-los i honorar la seva memòria.

Els especialistes en l’acompanyament al dol recomanen que les cendres restin dins d’un cementiri, com a lloc diferenciat i propi per a les persones difuntes, ja que d’aquesta manera es facilita el procés de comiat.

Amb l’objectiu de satisfer les necessitats de les famílies i facilitar l’elecció de les opcions més adients en cada cas, el Cementiri Municipal de Terrassa ofereix un ampli ventall d’opcions per a la inhumació de les cendres.

Columbari modular
Els columbaris són un tipus de sepultura dissenyada específicament per a les cendres. Funerària posa a disposició de la ciutadania columbaris en una zona enjardinada molt recollida, denominada plaça de Tots Sants.

Nínxol columbari
Aquest model de nínxol de petites dimensions permet la inhumació de fins a 8 urnes, depenent del model.

Jardí del repòs
“El Jardí del Repòs”, ubicat a l’extrem nord-est del cementiri, és una bonica zona natural de 2000 metres quadrats. Permet diferents opcions per a les cendres: es poden espargir des d’una balconada construïda sobre un petit pendent damunt d’un rierol i col·locar-hi una placa de record de la persona difunta o bé inhumar-se en urnes ecològiques en la zona de gespa. En el transcurs d’un temps i amb l’efecte de la humitat de la terra, l’urna es dissoldrà juntament amb les cendres.

Cineraris piramidals
Els cineraris piramidals permeten donar sepultura a les cendres en contacte amb la natura. Estan fabricades amb ceràmica de manera artesanal, i poden personalitzar-se. Tenen capacitat per a fins a 2 urnes.

Cinerari comunitari
El cinerari comunitari és una altra opció per a dipositar les cendres. Està ubicat a la plaça de Tots Sants. Permet la col·locació d’una placa de record de la persona difunta.

Sepultura familiar
Les cendres dels nostres éssers estimats poden inhumar-se també als nínxols, panteons, tombes i hipogeus.