Cementiri

Plànol del complex funerari municipal de Terrassa

 

Plànol del Complex Funerari Municipal de Terrassa (en PDF, obre en nova finestra)

El Cementiri Municipal Inaugurat l’any 1932, el Cementiri Municipal de Terrassa ja va ser dissenyat des dels seus inicis com un gran espai enjardinat amb les sepultures distribuïdes de manera que quedessin grans espais de jardí. Al llarg dels anys s’ha preservat aquest disseny, destacant-ne les grans zones verdes i de bosc. A banda d’una variada tipologia de sepultures (nínxols. panteons, hipogeus, tombes, etc.), s’hi troben noves opcions funeràries coma ara “EI Jardí del Repòs”, un dels espais verds més bonics i tranquils del recinte amb un rierol on espargir o enterrar les cendres enmig de la vegetació, en urnes ecològiques que es desfan amb la humitat. El Cementiri també compta amb sepultures exclusives per a cendres, com els columbaris, els nínxols columbari. els columbaris piramidals i el cinerari comunitari.

El Centre d’Atenció al visitant A ’entrada del Cementiri as troba el Centre d’Atenció al Visitant on as poden fer totes les gestions administratives relacionades amb aquest equipament. També s’hi poden encarregar serveis com la neteja, l’ornamentació, el manteniment i la rehabilitació de la sepultura. El Centre d’Atenció al Visitant també ofereix una àmplia exposició d’articles complementaris per a la sepultura (flors naturals i artificials, gerros, centres, marcs, etc.). Aquí, i a la zona del temple, trobem un terminal del Sistema Interactiu de Funerària (SIF), que permet a les persones visitants localitzar qualsevol sepultura a l’interior del recinte.

Temple MuIticonfessional Es tracta d’un temple on poden celebrar-se cerimònies civils o religioses, amb aforament par a 250 persones. A l’ester situat a l’interior del Cementiri, la família pot acompanyar a peu el seu ésser estimat des del Tanatori fins al Temple, i després fins a la sepultura o destinació final.