“El cinema i la mort” 2019

El 17è cicle “El cinema i la mort” arriba a Terrassa. Aquest 2019, durant tres dimarts consecutius, el Cinema Catalunya acull la projecció de tres pel·lícules que, de manera directa o indirecta, ens conviden a fer una reflexió i apropar-nos a aquest tema. Señor, dame paciencia, que es projectarà el 9 d’abril, inaugura la programació d’aquest any. El cicle continua el dia 16 d’abril amb l’exhibició de Thi Mai. El tancament del programa, el 23 d’abril, va a càrrec de Coco. Amb aquesta última pel·lícula, Funerària ha volgut fer una aposta innovadora, incorporant per primera vegada una proposta d’animació al cicle.

Les projeccions es fan al Cinema Catalunya (carrer de Sant Pere, 9) a les 17 i a les 19.30 hores. La reserva de seients comporta la donació de dos euros, que es destina íntegrament al centre de distribució social d’aliments El Rebost. La recollida de les acreditacions de reserva es pot fer al Cinema Catalunya a partir del dimecres anterior a la projecció, de 18 a 22 hores.

PROGRAMA DEL CICLE

Señor, dame paciencia

Dimarts 9 d’abril

Any: 2017
Durada: 91 minuts
País: Espanya
Direcció: Álvaro Díaz Lorenzo
Intèrprets: Jordi Sánchez, Megan Montaner, Eduardo Casanova, Silvia Alonso, Salva Reina, Boré Buika, David Guapo, Rossy de Palma

Argument: El Gregorio és un banquer conservador que acaba d’enviudar. Amb la intenció de complir l’última voluntat de la seva dona i espargir-ne les cendres al Guadalquivir, organitza un cap de setmana familiar a Sanlúcar de Barrameda (Cadis). El conflicte sorgeix quan els fills arriben acompanyats de les seves parelles.

 

Thi Mai

Dimarts 16 d’abril

Any: 2017
Durada: 90 minuts
País: Espanya
Direcció: Patricia Ferreira
Intèrprets: Carmen Machi, Adriana Ozores, Aitana Sánchez-Gijón, Dani Rovira

Argument: Poc després de perdre la seva filla Maria en un accident, la Carmen rep la notícia que la sol·licitud d’adopció de la seva neta Thi Mai, una nena vietnamita, ha estat acceptada. La Carmen viatja al Vietnam acompanyada de la Rosa i l’Elvira, les seves millors amigues, per recollir la nena. Allà coneixen l’Andrés, un actor espanyol que ha viatjat a Hanoi per retrobar-se amb la seva parella.

 

 

Coco

Dimarts 23 d’abril

Any: 2017
Durada: 109 minuts
País: Estats Units
Direcció: Lee Unkrich, Adrián Molina
Animació

Argument: Malgrat la prohibició de la seva família, Miguel Rivera, un nen mexicà de 12 anys, somia de ser músic, seguint els passos del seu rebesavi i del famós cantant Ernesto de la Cruz. De manera accidental, el Miguel viatja a una dimensió alternativa, el món dels morts, on coneixerà els secrets dels seus avantpassats.

 

 

Mitjançant aquest enllaç es pot descarregar el díptic informatiu en PDF.