Façana del tanatoriTramitació i personalització del servei

Funerària s'encarrega de la recollida de la persona difunta al domicili particular, la residència o el centre sanitari. Una vegada efectuada la recollida, l'equip d'assessors i assessores de Funerària concreta una cita amb la família per informar-la de les opcions funeràries més adients a les seves necessitats i gestionar la personalització del comiat. L'equip d'assessors i assessores també orientarà la família per a la configuració de la vetlla, la cerimònia de comiat, o, si fos el cas, el trasllat.

Funerària disposa d'una àmplia oferta de productes funeraris (fèretres, urnes i làpides) perquè cada família pugui escollir la proposta que més s'ajusti a les seves necessitats. Durant la tramitació, els assessors i assessores també posen a la seva disposició diferents opcions per a completar la personalització del servei, com ara les flors i les esqueles.

 • Sala de fèretresFèretres. Comptem amb una gran oferta de fèretres, normals i ecològics, amb diversos estils (tradicionals i moderns) i acabats.
 • Urnes i reliquiaris. Funerària ofereix diferents opcions d'urnes per a l'acompanyament de les cendres al seu destí final. També hi ha disponible un catàleg de reliquiaris i joies per a la conservació de petites quantitats de cendres.
 • UrnesLàpides. Disposem d'un ampli catàleg de làpides amb una gran varietat de models, materials i acabats, i diferents opcions de personalització.
 • Flors. Funerària posa a disposició de les famílies un extens catàleg de centres i corones de flor natural. També ofereix la possibilitat de personalitzar els missatges de les bandes o targetes.
 • Esqueles. Si la família així ho desitja, Funerària s'encarrega de la tramitació d'esqueles a la premsa local i nacional, amb dissenys i formats que es poden escollir, depenent de cada mitjà.

Preparació de la persona difunta

Una vegada finalitzada la tramitació dels serveis, els professionals de Funerària s'encarreguen del condicionament de la persona difunta per a presentar-la a la sala de vetlla en les millors condicions estètiques i sanitàries, seguint sempre les preferències o indicacions de la família.

Totes aquestes accions de preparació comprenen un conjunt de tècniques de tanatopràxia, que són realitzades pel nostre personal, degudament qualificat i amb una dilatada experiència i reconeixement professional.

Vetlla

VestíbulA través d'un ampli vestíbul amb agradables vistes als exteriors enjardinats, s'accedeix a les sales de vetlla del Tanatori. Es tracta de 10 sales àmplies i acollidores, dotades d'un mobiliari còmode i funcional i amb patis interiors independents que garanteixen l'entrada de llum natural.

Totes les sales disposen de climatització independent i lavabo privat, i ofereixen telèfon gratuït, la premsa del dia i detalls complementaris per facilitar l'estada a les persones que hi han d'acomiadar un ésser estimat.

 • CàteringServei de càtering. Durant l'estada a les sales de vetlla, les famílies tenen la possibilitat de contractar el servei de càtering, amb begudes calentes i fredes, brioixeria i entrepans.
 • Llibres de condol. Durant la vetlla, Funerària posa llibres de condol a disposició de les persones que visiten el Tanatori. L'empresa municipal també disposa d'un apartat al web on es poden enregistrar notes de condol en línia.

Cerimònia

Cerimònia civil

La cerimònia és un moment fonamental del procés de comiat de les persones difuntes. En aquest sentit, a Funerària de Terrassa volem donar el millor servei, oferint alternatives per a cobrir totes les necessitats que en puguin sorgir.

Funerària ofereix la lliure elecció del lloc per a la realització de les cerimònies. El Complex Funerari Municipal compta amb tres espais on portar-les a terme: l'Oratori, amb una capacitat de 150 persones; el Temple Multiconfessional del Cementiri, amb capacitat per a 250 persones, i el Jardí, que és un espai exterior. JardíEls assessors i assessores s'ocupen de coordinar els horaris d'ocupació d'aquests espais en funció de les disponibilitats i s'ajusten en tot moment a les preferències de les famílies. Funerària també posa a disposició de les persones usuàries la possibilitat de completar les cerimònies amb serveis addicionals, com l'acompanyament musical o l'audiovisual, que es poden incorporar de manera opcional a la tramitació.

 • AcompanyamentCerimònies religioses. Funerària de Terrassa respecta en tot moment la lliure elecció de culte de les persones usuàries. El complex funerari municipal posa a disposició de la ciutadania tres espais per a cerimònies: el Temple del cementiri, el Jardí i l'Oratori. Aquests espais són multiconfessionals, ja que el Complex Funerari Municipal de Terrassa està concebut com a servei de tothom i per a tothom.
 • Cerimònies laiques. La cerimònia laica és una alternativa personalitzada, especial i única per a acomiadar els éssers estimats. Permet fer un homenatge a la persona difunta, mitjançat un repàs de la seva vida en clau afectiva, amb espai per a les aportacions dels familiars i amics.
 • ProtocolProtocol. Els hostes i hostesses de protocol, l'objectiu dels quals és atendre les famílies durant tot el procés, acompanyen les persones assistents des de la sala de vetlla fins al lloc on es realitza la cerimònia de comiat i, posteriorment, fins a la sepultura on té lloc la inhumació o fins al Crematori en els casos d'incineració.
 • Vehicles d'acompanyament. Per a les cerimònies que es realitzen al Temple Multiconfessional del Cementiri, Funerària posa a disposició de les famílies vehicles elèctrics per al trasllat de la persona difunta, i també per a l'acompanyament de persones amb problemes de mobilitat.
 • Recordatoris. Funerària disposa d'una àmplia gamma de recordatoris per a tota mena de preferències, amb diferents opcions de mida i disseny. També ofereix propostes per a la confecció de recordatoris personalitzats.
 • MúsicaServei musical i servei audiovisual. Funerària posa a disposició de les famílies un catàleg de propostes adequades per a l'acompanyament musical durant la cerimònia de comiat. També ofereix la possibilitat de retre homenatge a la persona difunta amb imatges o vídeos, amb les diferents opcions del servei audiovisual.
 • Interpretació en llenguatge de signes. Funerària ofereix la possibilitat de complementar les cerimònies de comiat de difunts amb un servei d'interpretació en llengua de signes. La iniciativa forma part del seguit d'actuacions que l'empresa municipal duu a terme amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels diferents col·lectius.
 • Il·lustració de càmera amb trípodeServei de reproducció en continu (streaming). Funerària posa a disposició de les famílies un servei de reproducció en continu amb la voluntat d'acostar el comiat dels éssers estimats difunts a les persones que no poden assistir a les cerimònies presencialment.

Trasllats

VehiclesEn cas que es vulgui traslladar la persona difunta a una altra població, Funerària de Terrassa organitza el trasllat d'acord amb les normatives sanitàries i de transport aplicables, i gestiona el lliurament als serveis funeraris de destí.